MBO Opleiding

Hoe meld ik me aan voor de MBO-opleiding?

Om te kunnen worden toegelaten tot Bit Academy, dien je je eerst aan te melden bij een van de opleidingen waarmee we partneren. Met deze MBO-opleidingen sluit je de onderwijs- en praktijkovereenkomst af, Bit-Academy voert de opleiding uit.

Klik hier om naar het ROC van Amsterdam doorverwezen te worden.

Wat zijn de toelatingseisen?

Je kunt je voor Bit Academy inschrijven bij het ROC van Amsterdam Zuidoost, het Horizon College (Purmerend) of Noorderpoort (Groningen). Nadat je je hebt ingeschreven vragen we je eerst een selectietoets te doen. Daarmee beoordelen we of je bij de opleiding past. De test duurt een paar uur en vindt in het weekend plaats (online, vanuit huis). We laten je ervaren hoe het is om te programmeren, op wat voor manier je moet nadenken en hoe je de problemen kunt aanpakken. Zo krijgen wij een goed beeld van je analytisch vermogen, en krijg jij een goed beeld wat programmeren nou eigenlijk is. Jouw testuitslag nemen we mee naar het kennismakingsgesprek.

Hoe zien de lessen er uit?

Klassikale lessen en vaste lesroosters, daar doen we niet aan. Je leert stapje voor stapje programmeren door (mee) te bouwen aan toffe tech-oplossingen. De studie duurt 3 jaar, maar kunt er ook korter over doen. Je bepaalt je eigen tempo en kiest je eigen pad.

Waar vind ik de studiegids?

Je kunt de studiegids vinden via deze link.

Bit Academy Pro

Welke opleidingen kan ik volgen? 

Bij Bit Academy Pro kun je de volgende opleidingen volgen:

  • Junior Data Engineer
  • Data Analist
  • Full-stack Web Development
  • Front-end Developer
  • Back-end Developer
Wat is de duur van een opleiding?

Bij Bit Academy Pro bepaal je zelf welk leerpad je volgt en op welk tempo je leert. Of je nu fulltime aan de slag gaat of naast je bestaande werkzaamheden, ons lesprogramma biedt je de structuur die je nodig hebt en de flexibiliteit om het op jouw manier aan te pakken.Ben je klaar met een module? Dan worden er automatisch nieuwe vervolgmodules voor je beschikbaar. Jij kiest zelf met welke module je verdergaat.

Wat voor hulp krijg ik bij het volgen van de opleiding?

'Leren programmeren kan soms behoorlijk frustrerend zijn. Gelukkig doe je het bij ons niet alleen. Zit je even vast met een oefening? Dan kan je 24/7 terecht in de Bit Academy Pro community. Brainstorm met andere cursisten over mogelijke oplossingen, vraag hulp of maak gewoon een praatje. De coaches kijken actief mee, dus kom je er samen nog steeds niet uit, dan helpt de coach je verder.

Wat maakt Bit Academy Pro zo goed?

Simpelweg video's kijken van iemand die piano speelt, maakt jou geen pianist. Zo is het ook met programmeren. Probleemgericht leren staat daarom centraal bij Bit Academy Pro. Wij geven je tips en resources, maar het echte werk doe je zelf. Doordat je bij ons leert door te doen, beheers je de vaardigheden straks echt.

Het Bit Academy Pro-universum bevat meer dan 400 oefeningen, dus er is altijd weer iets nieuws te leren!

Wat zijn de kosten? 

Je kunt nu starten voor een bedrag van €250,- per maand. Dit kan door jezelf of evt. door je werkgever betaald worden. Ook is het mogelijk om in 1 keer te betalen of in verschillende termijnen.

STAP-budget (updated)

UPDATE: SEPTEMBER LICHTING

We hebben een update m.b.t. het STAP-aanvraag proces. De overheid heeft 95% van de particuliere opleiders geschrapt voor de rest van het bestaan van STAP. Om te garanderen dat onze deelnemers toch mee kunnen doen met de laatste STAP-aanvraag bieden wij onze opleidingen aan met hulp van het Horizon College.

Wat is het Horizon College?
Dit is een school die gebruikmaakt van ons leerplatform. Het is één van onze fysieke school locaties. Een groot deel van onze fulltime studenten krijgt les op het Horizon College.

Je ontvangt een Horizon College aanmeldbewijs in plaats van een Bit Academy aanmeldbewijs. Hierop vind je ook een andere opleidingsnaam dan die op onze website staan.

Het betekent dat je tijdens de aanvraagronde zoekt naar een opleiding bij het Horizon College i.p.v. naar een opleiding van de Bit Academy.

Dit zijn de namen van de opleidingen
De namen van onze opleidingen zijn anders dan die van het Horizon College, hieronder vind je een overzicht van welke opleiding je straks op je aameldbewijs vind.

Frontend developer => K0722 Frontend development
Backend developer => K0505 Verdieping software
Fullstack web developer => K0023 Digitale vaardigheden gevorderd
Data analist => K1247 Business intelligence: data-analyse
Data engineer => K1247 Business intelligence: data-analyse
ChatGPT => K1359 Interactieve technologie toepassen

Dit is onveranderd
- je volgt je opleiding nog steeds bij Bit Academy.
- je ontvangt een Bit Academy Certificaat na afronding van je opleiding.

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust even contact met ons op!

Hoe meld ik me aan? 

Voordat je een aanmelding kunt doen voor het STAP-budget moet je er eerst bij ons registreren. Wij zorgen dan dat je de juiste documentatie ontvangt.

1. login met je Digid via https://www.stapuwv.nl/login
2. upload je aanmeldbewijs.
3. vul je studentnummer in.
4. Selecteer de Bit Academy opleiding.
5. vul de survey in.
6. rond je aanmelding af.
7. Wacht op goedkeuring van het UWV.

Wat is het STAP-budget? 

STAP-budget is een subsidie die verstrekt wordt vanuit het UWV. De afkorting STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Het is bedoeld om jezelf nieuwe skills aan te leren zodat je een nieuwe baan kunt vinden.

Wanneer kan ik STAP-budget aanvragen? 

De inschrijving gaat op een specifieke datum precies om 10:00 open. Je komt dan in een wachtrij terecht, waarna je de aanvraag in kunt vullen.

Hoe vaak kan ik het STAP-budget aanvragen? 

Iedereen die in aanmerking komt voor STAP kan 1 keer per jaar een vergoeding van €1000.- krijgen. Dit betekent dat je het jaar erna weer hetzelfde bedrag als budget kunt krijgen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor STAP? 

Het STAP-budget is beschikbaar voor jou als je: tussen de 18 en 67 jaar bent en een Nederlands BSN hebt. Je kunt per jaar voor één scholingsactiviteit STAP-budget aanvragen, ook als de kosten lager zijn dan € 1000,-. Je kunt de subsidie niet aan meerdere opleidingen uitgeven in hetzelfde jaar.

Welk niveau is de opleiding?

Wij classificeren het STAP traject niet als een bepaald opleidingsniveau, elk niveau is welkom. De ene persoon zal wat meer moeite hebben met de stof dan de andere persoon. Binnen programmeren is dit niet per se afhankelijk van je opleidingsniveau. Iemand kan MBO-niveau hebben en heel goed zijn in programmeren, of WO-niveau en er erg veel moeite mee hebben. Het voordeel van onze opleiding is dat je het op je eigen tempo kan doorlopen, en niet de lessen hoeft af te wachten tot je verder kan gaan.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om het STAP traject succesvol af te ronden?

Als je hebt gekozen voor een Data & Web opleiding moet je voor het einde van je toegang 100 exercises hebben afgerond om je certificaat te halen.

Wordt deze opleiding ook in het Engels aangeboden?

Nee, de begeleiding en de exercises zijn volledig in het Nederlands. Een goede beheersing van de Engelse taal is echter wel vereist omdat veel van het studiemateriaal waarnaar verwezen wordt (YouTube, php documentatie) in het Engels is.

Wat krijg ik bij het afronden van een traject?

Na afronden van en traject krijg je een certificaat voor het traject dat je hebt gevolgd. Je kan dit certificaat vervolgens gebruiken als bewijs van kennis.

Hoe lang ben ik met de opleiding bezig?

Dat hangt helemaal van jou af, want jij bepaalt het tempo. Als je dagelijks een flink aantal uren aan je opdrachten kunt besteden, zal het sneller gaan dan wanneer je het naast een drukke baan of studie doet. Ook je achtergrond zal bepalen hoe snel jij leert. Als je al een beetje tech savvy bent zul je sneller vorderingen maken dan wanneer je een starter bent.

Hoe kan ik mij uitschrijven?

Nadat je Jarvis account is geactiveerd kun je je niet meer uitschrijven. Kijk voor de voorwaarden op https://www.stapuwv.nl/stap/p/STAP-informatie

Hardware / Software

Moet ik van te voren speciale software installeren?

Nee dit hoeft niet. Tijdens het maken van de exercises leggen we je stap-voor-stap uit welke programma's je nodig hebt en helpen we je met het installeren.

Aan welke eisen moet mijn laptop voldoen?

Je laptop moet Windows, MacOS of Linux als besturingssysteem draaien. Daarnaast moet je minimaal 4 gb aan werkgeheugen hebben en een goede internetverbinding.

Overige

Ik ben niet goed in wiskunde - kan ik dan programmeren?

Ja zeker! Jaren geleden was het vereist om goed in wiskunde te zijn om te leren programmeren. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer zo. Bij programmeren worden tevens je problem-solving skills gebruikt, terwijl wiskunde meer actief is in het logische deel. Je kunt dus wiskundig onderontwikkeld zijn en toch prima programmeren!

Waar je ons kan vinden

Het is heel makkelijk om ons te bereiken. We staan open voor al je vragen en opmerkingen.

Adres

Wij bevinden ons in het gebouw van The Next Web.

Bit Academy
Koningin Wilhelminaplein 1
1062 HG Amsterdam

Mail

Vragen mag altijd. Je krijgt zo snel mogelijk bericht van ons terug!

info@bit-academy.nl

Telefoon

Telefonisch zijn wij bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00.

020 247 0347